Savim prirodno – probudi prirodu u sebi

             Ovaj put ne govorimo o ovoj frazi kao nečemu što upotrebljamo u svakodnevnom govoru. Ovaj put „Sasvim prirodno“ daje drugu dimenziju u kojoj nam sprema povratak ka prirodi i svim njenim lepotama koje smo počeli da zaboravljamo.

 

            „Sasvim prirodno“ je tv emisija koju možemo da pratimo već dugi niz godina na RTS 1. Njen voditelj, srpski Bear Grylls, Jovan Memedović, svako nedeljno popodne nas vodi na neotkrivena, zanimljiva mesta, kako same Srbije tako i mnogo šire.

 

            Svaka njegova tv emisija je dokumentarni putopis o prirodi, životinjama i ljudima koji žive u skladu sa njima. Kroz ove tv emisije, moguće je obići i saznati za predele koji nam nisu svima i uvek dostupni. Ovaj tim, je prored Srbije, Crne Gore, obišao i Grenland, Sibir, Laponiju, Tadžikistan i mnoge druge. Još jedan od ciljeva emisije „Sasvim prirodno“ jeste i da se kroz nju ispričaju priče o načinima života koji polako izumiru.

 

             Oni nam, preko naših tv uređaja, prenose kroz tradiciju i kulturu naroda neraskidivu sponu u kojoj se nalazi sam čovek sa prirodom.

            Možda, čak i jedna od najzapaženijih epizoda iz serijala „Sasvim prirodno“, jeste poseta Jovana Memedovića Norveškoj u kojoj upoznaje gospođu Tavu. Ova priča je neverovatna po tome što je upravo ova žena, vrativši se korenima i prirodi, pronašla zajednički jezik i život sa vukovima. Takođe, ova gospođa je nekoliko godina kasnije napravila program zbližavanja dece sa prirodom i divljim životinjama. Jovan Memedović je uspeo da zabeleži sve ovo i da nam na našim malim tv ekranima prenese koliko je kontak i povratak prirodi bitan.

 

          Ovu avanturističku tv emisiju, možete da pratite svake nedelje na tv kanalu RTS1 u isto vreme. Uplovite u neverovatne avanture i nezaboravna putovanja sa Jovanom Memedovićem. Sve što propustite, sa našim tv paketima, možete da pogledate opet i za do sedam dana.

 

, , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *