Ono što do sada niste videli – oslikani igrani film

            Dobro ste pročitali. Stvoren je prvi dugometražni oslikani igrani film. Naime, radi se o filmu koji nosi naziv „Loving Vincent“. Ovaj film je kreiran uz pomoć umetničkih slika oslikanih tehnikom ulje na platnu. Sa njim nam stiže, pravo na bioskopska platna i naše tv uređaje, neverovatna i neprevazidjena umetnost Vincenta Van Gogha. Film istražuje i prikazuje kompleksan i komplikovan život ovog umetnika, ali isto tako i njegovu kontraverznu smrt.

 

             Realizacija ovog filma je trajala preko šest godina i u njoj je učestvovalo 125 slikara. Tokom ovog projekta slikari su, tehnikom ulje na platnu, oslikali 65 000 kadrova od kojih je sačinjen ovaj jedinstveni oslikani igrani film.

             Film „ Loving Vincent“ je zasnovan na opsežnom istraživanju Goghovog života kroz njegova umetnička dela i preko 800 ličnih pisama. Goghov svet biva prikazan na potpuno drugačiji način.

 

               Takođe, sva umetnička dela koja su nastala za kreiranje filma biće dostupna javnosti u okviru muzejskih izložbi širom sveta. Prva postavka ovih dela biće izložena sredinom oktobra 2017. u muzeju Noordbrabants u Holandiji.

 

            Glumačku postavu filma „Loving Vincent“ čine Saorise Ronan, Aidan Turner, Douglass Booth, Chris O`Dowd i Helen McCrory, dok režiju ovog oslikanog igranog filma potpisuju Dorota Kobiela i Hugh Welchman. Film je do sada prikazan na nekoliko medjunarodnih festivala gde je dobio i nekoliko nagrada, a uskoro će se naći i na bioskopskim platnima.

 

, , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *