“Lud, zbunjen, normalan“ ili smehom do suza

          „Lud, zbunjen, normalan“ je jedna od najomiljenijih, najpopularnijih, humorističkih i sada već kultnih tv serija sa naših prostora, koja dolazi iz bosanskohercegovačke tv produkcije.

           Ova tv serija je počela sa snimanjem 2007. godine i do sada broji 11 sezona, što čini preko 300 epizoda, a njeno snimanje traje i dalje.

           Radnja tv serije prati živote Izeta, Faruka i Damira, koji čine tri generacije sarajevske porodice Fazlinović. Njih trojica žive zajedno i svaki od njih bije vetrenjače sa specifičnim generacijskim problemima. Takođe, ono što ovoj tv seriji daje okosnicu svih zapleta i komičnih situacija su njihovi nepomireni karakteri.

        Izet, čiji lik tumači Mustafa Nadarević, je inženjer u penziji, koji ima blizu sedamdeset godina, predstavnik je „stare garde“ i udovac. Zagovornik je komunizma sa tipičnim staljinističkim pogledom na svet. Izet je više sklon prevari, nego poštenom radu. Po potrebi je senilan, ali pamti doba Drugog svetskog rata, kada je još bio u pelenama. Bez obzira na godine, Izet obožava žene. U svojoj komšinici vidi ljubavnicu, ali nije ravndušan ni prema drugim ženama. Izeta ćemo lako zapamtiti po njegovoj uzrečici „ubiću te ki zeca!“. Mogli bismo reći da je ova uloga Mustafe Nadarevića, njegovo životno ostvarenje u glumačkoj karijeri.

         Faruk, kojeg u ovoj tv seriji tumači Senad Bašić, je Izetov sin jedinac koji je zakoračio u petu deceniju života. On je neoženjen, muzički producent i vlasnik muzičkog studija. Faruk je u stalnoj borbi i pokušaju da urazumi i izbori se sa neurozama svoga oca, dok sa druge strane pokušava da prespava ceo dan i provede celu noć budan. Takodje je njegov život ispunjen najrazličitijim ženama, ljubavnim problemima, ali i ispijanjem piva sa svojim prijateljima.

        Damir, čiji lik je poneo Moamer Kasumović, je Farukov sin jedinac. Fin mladić, najbolji student medicine i jedini uravnoteženi član porodice Fazlinović. Celu situaciju čini smešnijom činjenica da Damir treba da vodi normalan život sa nenormalnim ukućanima.

       Naravno, u njihovim životima je neizostavna kućna pomoćnica, jedina „ženska ruka“ koja je konstantna u njihovim životima. Ona se nosi sa njima i njihovim životnim događajima pokušavajući da nađe balans u svemu.

      Ovu tv seriju možete pratiti na više tv programa, poput Nova Tv ili B92 u njihovim redovnim terminima. Takodje, uz tv pakete iz ponude Uživo Tv, ukoliko i propustite neku epizodu, možete je pogledati naknadno.

      Uživajte u životnim dogodovštinama porodice Fazlinović i nasmejte se do suza uz njih!

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *